Mirza NİL kimdir?

Mirza NİL kimdir?

25.11.2015 11382

06-07-2021 

20.05.1965 tarihinde İzmir Karşıyaka 'da 1736 Galip Bey sokağında dünyaya geldi. Karşıyaka Futbol takımının eski futbolcusu ve emekli banka müdürü olan Gökhan NİL ve ev hanımı Nevin NİL çiftinin tek çocuğudur. 1972 yılında Aydoğdu İlkokulunda öğrenim hayatına başlamıştır. 1977 yılında mezun olarak Karşıyaka Ortaokulunda eğitimine devam etmiştir. Ancak rahatsızlığının teşhisinden sonra eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır.
Hayata bağlı, yaşamı seven, pozitif düşünen, sabırlı çevresini çok seven Mirza NİL, ailesinin büyük gayret ve desteği ile yakalanmış olduğu amansız hastalıkla mücadele etmiş, ancak 24.10.1988 tarihinde henüz 23 yaşında iken hayatının baharında hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Babası Gökhan NİL ve annesi Nevin NİL biricik evlatlarının anısını ve adını yaşatmak için, 2007 yılı Mayıs ayında İzmir Valiliği ile yapılan protokol gereği; Bayındırlık İl Müdürlüğünün raporu ve kararı ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve yıkımı gerçekleşmiş olan Aydoğdu İlköğretim Okulu'nun eski binası yerine, yeni bir bina yapımını üstlenmiştir. 2007 yılında başlayan okul inşaatı 2008 yılı içinde tamamlanmış ve Mirza NİL İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.
   Ailesi Mirza NİL'in vefatından sonra, 20 yıl süresince biricik evlatlarının adını sonsuza kadar yaşatacak bir okul yapabilmenin hayallerini kurmuşlardır.
  Bugün bu hayallerini gerçekleştirebilmenin ve Türk Milli Eğitimi' ne böyle bir okul kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktadırlar.

Mirza

1. Emiroğlu beyi, hükümdar soyundan gelen.

2. Doğu Türk devletlerinde asalet unvanı.

3. Dubb-i Ekber yıldız kümesindeki parlak yıldız anlamlarına gelmektedir.